Veenendaal heeft het schoonste winkelgebied

Van de middelgrote gemeenten heeft Veenendaal het schoonste winkelgebied. Deze uitslag werd door Stichting Nederland Schoon bekend gemaakt tijdens het Landelijke Zwerfafvalcongres op maandag 20 november.

In de afgelopen maanden zijn in 88 gemeenten 612 winkelgebieden onderzocht. Uit het onderzoek blijkt dat de gemeente Veenendaal heel goed heeft gescoord. Bezoekers zijn erg tevreden waardoor zij gestimuleerd worden om langer in de winkelgebieden te verblijven.

Nederland Schoon heeft ook een ranglijst gemaakt van alle afzonderlijke winkelgebieden in Nederland. Winkelgebied De Ellekoot in Veenendaal-West kreeg de hoogste een waardering, met het cijfer 7,76!

Al jarenlang is de Milieuploeg van Dagactiviteitencentrum De Ontmoeting gemiddeld 5 dagen per week 1 tot 1 ½ uur per dag op pad om in Veenendaal- West het zwerfvuil op te ruimen. De route loopt o.a. via Winkelcentrum de Ellekoot, langs het treinstation West, langs DOVO, GVVV, Rondweg West, langs het Ichthus College, de Grift en Ruisseveen. Het winnen van de eerste prijs en de bijzondere vermelding van De Ellekoot als schoonste winkelgebied in Nederland is een pluim op de hoed van de Milieuploeg. Zij zijn dan ook bijzonder trots dat hun werk wordt gezien en gewaardeerd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws.