Schoonmaakacties door Rembrandt College: Het is echt leuk werk!

In de wijk Franse Gat en wijde omgeving hebben 240 leerlingen onder begeleiding van docenten grote schoonmaakacties gehouden. Het is daar in de straten, op de pleinen en in de groenstroken weer schoon.

Op woensdag 28 juni en donderdag 29 juni 2017 zijn op het Rembrandt College door de coördinatoren Angela Goedhart en Nadia Koerhuis Milieuprojectdagen georganiseerd in het kader van de acties rondom de Maatschappelijke Stage. Dit alles in samenwerking met Veenendaal Schoon en Wijkbeheer van de Gemeente Veenendaal.

De leerlingen uit de klassen Vwo 2, Brugklas 2 Havo/Vwo en TL 2 hebben via film en presentaties informatie gekregen over de problematiek rond het zwerfvuil dat op het land, en in de oceanen terecht komt. Stellingen werden besproken en er zijn collages, PowerPoints en zelfs kunstwerken gemaakt.

                                   

Na de voorlichting en opdrachten op school, zijn de leerlingen ruim een uur zwerfvuil gaan ruimen in de wijde omgeving van hun school. Op lijsten werd genoteerd wat er zoal gevonden werd. Sigarettenpeuken waren duidelijk weer aan top. Ook zijn burgers geïnterviewd. Zwerfies werden gemaakt en via social media verspreid. De leerlingen waren enthousiast en fanatiek bezig en hadden er duidelijk plezier in. “Het is echt leuk werk, dit moeten we vaker doen” zei een VWO leerling spontaan.

Het Rembrandt College verdient een groot compliment voor hun jaarlijkse grootschalige inzet ten behoeve van het milieu en een schoon Veenendaal.

Dit bericht is geplaatst in Activiteiten.