Zwerfafval

Zwerfafval, je komt het tegen op straat en in bermen, op openbare plaatsen, bij scholen en rondom winkelcentra. Behalve de ergernis die deze rommel oplevert, kost het opruimen ervan ook veel geld.

Het voorkómen en verwijderen van zwerfvuil is een taak van de Gemeente. Maar de Gemeente is niet de grote stofzuiger die alles opzuigt wat mensen van zich afgooien.

Thuis

Beeldt u zich eens in dat u het huishoudelijk afval thuis op de grond kiepert. Zo’n berg met pampers, kranten, bananenschillen, kauwgom, sigarettenpeuken, lege flessen of etensresten. Dat begint al snel te stinken. En het is geen gezicht. Natuurlijk gooien we thuis geen afval op de grond. Maar waarom dan wel op straat?
Een schone, leefbare en veilige woon-, werk- en schoolomgeving willen we allemaal. Voor jong en oud is het belangrijk om te werken aan een schoner Veenendaal. Dus doe mee!

Initiatief

Stichting Veenendaal Schoon heeft het initiatief genomen om actief te werken aan het verminderen van het zwerfafvalprobleem in Veenendaal. Door middel van bewustwording van het probleem en door gezamenlijk zwerfafval te gaan ruimen. Veenendaal Schoon is ondersteunend bij zoveel mogelijk preventie van zwerfafval in de openbare ruimte en behulpzaam bij het zo effectief mogelijk ruimen van zwerfafval op straat en in de berm. Het is noodzakelijk dat scholieren, burgers en bedrijven zelf energie gaan steken in een schoon, leefbaar en veilig Veenendaal.

Niet alleen mopperen op het zwerfvuil, maar dan ook handen uit de mouwen.